Albert Gumí

Clarinet alt i guitarra

És professor de l’ESMUC en l’assignatura Improvisació en música clàssica i contemporània i en pedagogia. Com a intèrpret de clarinet en la seva joventut va ser guardonat en diversos concursos d’àmbit nacional i internacional. Posteriorment ha estat free lance de prestigiosos conjunts de cambra que van des de la interpretació amb instruments originals del s. XVIII fins a la música d’avantguarda, passant per les músiques del món.

Forma part de la Comissió artística de la JONC i és director convidat de la Jove Orquestra Nacional d’Andorra. També dirigeix la Jove Orquestra Simfònica de l’Anoia, l’Orquestra Integrada (agrupació formada per joves amb diversitat funcional i joves d’escoles de música del país), etc…
És compositor de més d’un centenar d’obres i autor d’una col·lecció de biografies de músics (Editorial Mediterrània).

Creador de nombrosos projectes educatius de la Fundació la Caixa (Tallers musicals, Concerts familiars, Projectes de música per a persones amb discapacitat intel·lectual, etc…). Disenya concerts pedagògics per nombroses entitats i institucions (per ex: l’Auditori Nacional de Catalunya).

www.albertgumi.com