Clara Font

Clarinet

Neix a Terrassa on estudia el Grau Professional de clarinet al Conservatori de Terrassa amb Queralt Roca obtenint Premi d’Honor de clarinet i Menció d’Honor de música de cambra. Obté el Títol Superior de clarinet al Conservatori Superior de Música de Barcelona. A continuació estudia un post grau al Conservatori  Nacional de Regió de Nice (França) amb Michel Lethiec.

Ha col·laborat  amb l’Orquestra Filharmònica de Catalunya, Orquestra Simfònica de St. Cugat, Orquestra  Nacional de Cambra d’Andorra, Orquestra de Cambra Terrassa 48, Orquestra  del Centenari, Orquestra de Cambra del Garraf, Orquestra Lírica Catalana, Orquestra Terres de Marca… amb concerts al Palau de la Música de Barcelona, Auditori de Barcelona, Auditori Enric Granados de Lleida, Auditori Nacional d’ Andorra, Auditori de St.Cugat, Auditori Municipal de Terrassa. Amb el “Quartet de clarinets Chalumeau” realitza concerts arreu de Catalunya participant al Festival Internacional de Música de Torroella de Montgrí, Festival Castell de Peralada, Mercat de Música Viva de Vic, Festival de Música del Maresme.

Fora de l’àmbit de la música clàssica, col.labora en diverses ocasions amb els grups : Orquestrina La Molina, Els Cosins del Sac, Quintet Lisboa , Els Ministrils del Raval,  Orquestrina del cafè, Lisboa zentral cafè. Des del 1997 fins al 2002 forma  part  del grup de música tradicional “La Portàtil F.M.” amb qui fa actuacions  arreu  de Catalunya. També ha format part del  grup”La  criatura verda”  (música folk) amb qui ha fet actuacions entre altres al cicle “Tradicionàrius  2002”, al Festival de follk  “Los errantes i la naturaleza” organitzat per RNE a Madrid, al “Cicles musicals al saló de cent” organitzat per l’Ajuntament de  Barcelona. Ha participat diversos anys en el cicle “Concerts familiars a l’Auditori”  de l’Auditori de Barcelona, formant part dels  següents  espectacles musicals:”Sons de la terra”(temporada 2002) i  “Vides de Picasso” (març 2002-03-04) dirigits per Marcel Casellas , “La casa de vent i de fusta” ( abril-maig 2002)  dirigit per Albert Gumí  i  “Girasons” (2008-09-10-11-12) dirigit per Marina Rodríguez. Ha participat en “Tots junts a cantar” interpretant “El Motí” de Josep Vila a l’Auditori- Palau de Congressos de Girona durant el maig de 2008. També ha participat amb la mateixa obra als concerts de la cantània 2008 organitzada per l’Auditori de Barcelona. Ha participat a la Cantània de l’Auditori de Barcelona de l’any 2009, “Arion el dofí” d’Albert Guinovart, i també ha estat la clarinetista de “Beceroles” d’Enric Palomar, la Cantània de l’Auditori de Barcelona del 2011, fent una 40ª de concerts a l’Auditori de Barcelona i arreu de Catalunya. Ha col·laborat amb els cantants Adolfo Osta, Miquel Gil,  Rah-mon Roma i amb altres formacions  no clàssiques amb els quals ha participat en diversos enregistraments discogràfics . També ha enregistrat per per Ràdio Nacional d’Espanya ,TV3, C33,TV Aragón.

Com a solista ha interpretat el “Concertpiece nº 2 0p.114” de F.Mendelsshon amb l’Orquestra de Cambra de l’Empordà i amb la Banda de Terrassa (versió de banda).

En l’àmbit pedagògic actualment és professora de l’EMM Victòria dels Àngels-Conservatori de Sant Cugat i  l’EMM  Conservatori de Grau  Mtjà de Terrassa..