Joan Manel Margalef

Percussions

Neix a Benissanet (Tarragona) el 19 de Novembre del 1.970. Comença els estudis musicals als 9 anys amb el mestre Josep Serra i Castellví.  Als 17 anys s´en va a Barcelona on estudia amb Miquel Badía (professor del Conservatori Municipal de Barcelona). Forma part de la Cobla-Orquestra Collblanc. Després passa a la cobla-orquestra La Principal de Barcelona, com a instrumentista de trombó i percussió, on l´estudiava amb el professor Quim Solé. Amb aquesta formació enregistra grabacions de música catalana de tot tipus. Estudia teoria i solfeig amb la Sra. Lina Serracarrrabassa (Arpa solista de la Orq. Sinf. del Liceu), i estudia harmonia amb el professor Lluís Vergés ( director del Taller de Músics de Barcelona ). Estudia més tard trombó amb el professor Miguel Rivera ( solista de la O.C.B.). Realitza cursets de Tècniques orquestrals a la Universitat Menéndez Pelayo, on obté un diploma i una beca d´estudis amb el professor Miguel Rivera. Fa un curs jazzístic amb el trombonista nord-americà Conrad Rewing.

Ha col.laborat amb l´ Orquestra del Conservatori de Badalona, sota la direcció de Josep Pons. Ha format part de la Big Band de Barcelona sota la direcció d’en Francesc Burrull. Ha cursat els cursos superiors de trombó sota la pedagogia de Joan Gómez (trompa de la Banda Municipal de Barcelona), i Josep Tordera (clarinet solista de la Orq. Sinf. Del Liceu). A l´any 1.991 entra a la Cobla-Orquestra Internacional  La  Selvatana on hi passa 8 anys, per després formar part l´any 1.999 de la Cobla-Orquestra de la Generalitat de Catalunya “La Principal de la Bisbal”. Amb aquesta fa multitud de gravacions de música per a cobla.

Ha estat un dels creadors del Septet de Jazz anomenat Inkiets, on té la tasca de director musical, arranjador i instrumentista de trombó. Imparteix classes al Foment de Banyoles (1.992 al 1.998) i a l´ Escola per a Cobla  Conrad Saló (1.999 al 2.003) i membre de la Impuls Big Band.

Des de l´any 2008 està impartint classes a l´Escola Municipal del Vendrell i a la vegada  la direcció musical de l’ Agrupació Santa Anna de la mateixa vila.   A l´any 2009 es membre del projecte “La Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya”dirigida per Carles Coll i Francesc Cassú. Amb la qual enregistra composicions d´en Albert Guinovart, Salvador Brotons, Enric Palomar, etc.  A L´any 2010 obtè la Titulació Superior de Música a L´ESMUC. Al 2014 deixa la Cobla-Orquestra La Principal de la Bisbal, per assolir els seus nous projectes i poder assumir la pedagogia de ple a l’ Escola Pau Casals del Vendrell. Alternadament forma part de l’ Orquestra Metropol, i aquest any 2016 va de solista amb la banda d’ Amparo Sanchez (canta-autora del cèlebre conjunt Amparanoia). Seguint gravant en diversitat d’estils musicals i músics diferents com, Susana Sheimann, Rumba Tres, Willy Fuego, Joan García Escala, etc. Aquest any 2016 agafa la direcció i arranjaments dels timbalers de la Agrupació de Balls populars de Cubelles. I al 2017 és director de la big band de Begues.