Valeria Conti

Clarinet i Clarinet baix

Nasqué a Pisa (Itàlia). Els primers estudis els va realitzar al Conservatori de Livorno amb els mestres M. Del Zoppo i G. Riccucci, obtenint el Diploma de Clarinet. Des de 1994 fins a 1997 fou primer clarinet i requint de l’Orquestra Juvenil Italiana. Continuà els seus estudis musicals al Conservatori de Música de Ginebra amb Thomas Friedli, on aconseguí “Le Prix de Virtuosité” (1999) i el diploma de pedagogia de clarinet (2001).

Ha realitzat nombrosos cursos d’especialització en música de cambra i clarinet impartits per mestres com: Sergio Azzolini, P. Masi, Antony Pay, Fabrizio Meloni, Sabine Meyer i Hans Deinzer. Ha estat premiada en diversos concursos musicals: Riviera de la Versilia, Concurs Nacional de Clarinet a Camerota,, Ciutat de Montescudaio entre d’altres. Ha col·laborat amb nombroses orquestres europees, cal destacar l’Orquestra de Joves del Mediterrani, l’Orquestra Gustav Mahler, l’Orquestra de Cambra de Lausanne, l´Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, Orquestra del Gran Teatre del Liceu, l’Orquestra de la Suisse Romande de Ginebra i l’Orquestra Teatre de la Scala de Milà.

Ha tocat de primer clarinet amb directors com Emmanuele Krivine, Kurt Sanderling, Riccardo Muti, Carlo Maria Giulini, Giuseppe Sinopoli, Armin Jordan entre d’altres. El gener de 2002 obté la plaça de professora de clarinet a la Banda Municipal de Barcelona i desde el 2003 es professora de clarinet al Conservatori Professional de Música de Badalona.