Xavier Castillo

Clarinet baix i clarinet contrabaix

Nasqué a Badalona, ciutat on va començar els seus estudis musicals amb A. Carbonell, tot assolint els premis d’honor de grau elemental i professional. Continuà la seva formació al Conservatori Superior de Barcelona, on aconseguí el títol superior de clarinet. Compaginà els estudis musicals amb els universitaris, obtenint la Diplomatura de Magisteri, especialitat Musical, l’any 1996 a la Universitat de Barcelona.
Entre els anys 1993 i 1998 fou membre de la Jove Orquestra Simfònica de Catalunya.
Va realitzar perfeccionament amb Josep Fuster i posteriorment un postgrau amb Hans Deinzer a Itàlia (Bobbio).
Ha rebut consells de clarinetistes com Michel Lethiec, J.L. Estellés, J.E. Lluna, Michel Arrignon, Wolfgang Meyer…
Ha col·laborat i col·labora en diferents agrupacions cambrístiques i simfòniques com el Grup Instrumental Barcelona 216, l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, l’Orquestra del Gran Teatre del Liceu, l’Orquestra del Teatre Lliure, l´Orquestra Nacional d´Espanya…
Com a solista ha estrenat diverses obres, com el Concert per a Clarinet i Banda, de Miquel Roger, presentada a l’Auditori de Barcelona amb la Banda Municipal de Barcelona, així com també ha participat en enregistraments musicals per a Catalunya Música, TV3, Canal 33, RNE Clàssica, RAI, Radio Swiss Classic, Deutschland Radio.
En la part pedagògica, ha impartit docència al Conservatori Professional de Sabadell. Actualment és professor de clarinet al Conservatori Professional de Badalona i a l’Escola Superior de Catalunya (ESMUC) on imparteix clarinet ,clarinet baix i repertori instrumental específic de clarinet.